Maarten van Montfoort

Biografie

Maarten van Montfoort (1976) is eind jaren negentig afgestudeerd aan de Haarlem Business School. Direct na zijn afstuderen belandt hij bij toeval in de ICT sector. Na diverse sales en marketing functies bij British Telecom (Syntegra) in Nederland en Engeland besluit hij in 2004 om ondernemer te worden.

“In het begin van mijn carrière was ik heel onrustig en heb nooit iets langer dan 1,5 jaar volgehouden. De beslissing om alles wat ik in die jaren had opgebouwd achter me te laten en te kiezen voor het ondernemerschap, is de beste beslissing die ik ooit heb genomen”.

In 2004 richt hij – samen met drie oud-collega’s – Agile Software op, een reseller van softwarelicenties. In minder dan 10 jaar tijd weet hij samen met zijn compagnons de onderneming uit te bouwen tot 50 medewerkers en een jaaromzet van 100 miljoen euro. In die jaren nemen ze ook Software Asset Management specialist InfraControl over en verkrijgen ze – met wisselend succes – deelnemingen in complementaire ICT-bedrijven. Vanuit zijn rol als Algemeen Directeur houdt hij zich vooral bezig met de organisatie, strategie en financiën.

Na de succesvolle overname van Agile Software en InfraControl door COMPAREX Nederland BV in maart 2013 blijft Maarten zeer nauw betrokken bij de mensen en organisatie van het bedrijf. Als directielid neemt hij de verantwoordelijkheid voor alle services en business development. Tevens is hij als CFO financieel eindverantwoordelijk voor de Benelux regio.