Maarten van Montfoort

Biografie

Maarten van Montfoort (1976) is eind jaren negentig afgestudeerd aan de Haarlem Business School. Direct na zijn afstuderen beland hij bij toeval in de ICT sector. Na diverse sales en marketing functies bij British Telecom (Syntegra) in Nederland en Engeland besluit hij in 2004 om ondernemer te worden.

“Ik was in die tijd heel onrustig en heb nooit iets langer dan 1,5 jaar volgehouden alvorens het weer begon te kriebelen. De beslissing om alles wat ik in die jaren had opgebouwd achter me te laten en te kiezen voor het ondernemerschap, is de beste die ik ooit heb genomen”.

In 2004 richt hij – samen met drie oud-collega’s – Agile Software op, een reseller van softwarelicenties. In minder dan 10 jaar tijd weet hij samen met zijn compagnons de onderneming uit te bouwen tot 50 medewerkers en jaaromzet van 100 miljoen euro. In die jaren nemen ze ook Software Asset Management specialist InfraControl over en verkrijgen ze – met wisselend succes – deelnemingen in complementaire ICT-bedrijven. Vanuit zijn rol als Algemeen Directeur houdt hij zich vooral bezig met de organisatie, strategie en financiën.

Ook na de succesvolle overname van Agile Software en InfraControl door COMPAREX Nederland BV in maart 2013 blijft hij zeer nauw betrokken bij de mensen en organisatie. Als directielid neemt hij de verantwoordelijk voor alle services en business development. Tevens is hij als CFO financieel eindverantwoordelijk voor de Benelux regio.